V pravé poledne sprejoval na most. Vandala strážníci dopadli během několika minut

foto: MP Zlín
ZLÍN – Za denního světla, v pravé poledne, a ještě před zraky procházejících sprejoval mladý muž na lávku pro pěší. Stačilo pár minut a policie drzého sprejera dostihla i s vybavením.

Neopatrnost hraničící s drzostí přivedla do problémů čtyřiadvacetiletého mladíka ze Zlína. Začátkem týdne se totiž vydal k lávce pro pěší, která vede přes řeku Dřevnici. Ta se mu nejspíš zdála nudná nebo nedostatečně umělecky ztvárněná, protože se ji rozhodl „vylepšit“ pomocí sprejů. A možná by mu to i prošlo, kdyby si vybral vhodnější denní dobu, a ne pravé poledne.

„Šest minut před polednem přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o muži, který stříká barvu ve spreji na konstrukci mostu. Od volajícího se podařilo získat detailní popis podezřelého a současně na místo zamířila nejbližší motorizovaná hlídka,“ popisuje situaci zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.

O pár minut později už strážníci ve čtvrti Podvesná zastihli muže, který odpovídal popisu. A nejen to, měl u sebe i čtyři barevné spreje. Když mladík pochopil, že past sklapla, přiznal se, že na lávku nasprejoval nápis v podobě jeho oblíbených čísel.

Za poškození cizí věci hlídka sprejera zadržela a předala k dalšímu šetření svým republikovým kolegům.

--> --> --> --> -->