V Programu na obnovu památek má kraj vyčleněno šest milionů korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Rámec Programu na podporu stavební obnovy a restaurování kulturních památek a památek místního významu pro letošní rok projednali krajští radní a doporučili zastupitelstvu jeho schválení. Kraj má pro tento program vyčleněno celkem šest milionů korun, serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„O dotaci si budou moci zažádat fyzické i právnické osoby, které jsou vlastníkem či spoluvlastníkem kulturní památky nebo památky místního významu na území Zlínského kraje,“ sdělil Miroslav Kašný, jenž má oblast památkové péče ve své gesci.

Na obnovu či restaurování kulturních památek (včetně movitých) zapsaných v Ústředním seznamu kulturních památek ČR bude možno získat dotaci od 35 tisíc do 300 tisíc korun, na obnovu či restaurování památek místního významu dotaci od 35 tisíc do 200 tisíc korun.

Vyhlášení programu se po schválení jeho rámce zastupitelstvem předpokládá 12. února, příjem a registrace žádostí by měly trvat od 16. do 27. března.

Během posledních tří let kraj z tohoto svého dotačního programu podpořil celkem 98 žadatelů souhrnnou částkou ve výši 17,986 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x