V rámci Dnů města Holešova zahraje i známá kapela Support Lesbiens

Foto: MěÚ Holešov
HOLEŠOV - V Holešově se v sobotu a neděli uskuteční Dny města Holešova, které měly původně být v květnu, ale kvůli koronavirové pandemii se nekonaly. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Hana Helsnerová.

Sobotní program je pro všechny zdarma, v neděli zahraje známá hudební skupina Support Lesbiens.

„Od sobotního dopoledne se program bude konat v okolí hasičské zbrojnice, kde bude své výročí založení slavit Sbor dobrovolných hasičů, na náměstí Dr. E. Beneše pak bude k vidění výstava hasičské techniky, která bude doplněna autentickými ukázkami hašení historickou technikou,“ konstatovala Helsnerová. V 10.00 hodin budou slavnostně otevřeny Masné krámy a náměstí sv. Anny, které prošlo rozsáhlou revitalizací. Lidé se mohou těšit na první trhy, které budou částečně zaměřené na medové výrobky lokálních včelařů.

„V 17.00 hodin oceníme osobnosti za rok 2019 a v 18.00 hodin zakončíme den koncertem kapely The People v zahradě holešovského zámku. Repertoár této kapely je všestranný a multižánrový od popu přes disco, rock ‘n‘ roll až po swing a jazzové standardy. Tento koncert bude brán jako dárek a poděkování za uplynulé měsíce, bude tedy zdarma stejně jako celý sobotní program,“ doplnila Helsnerová.

V neděli pak bude na programu celodenní nabídka různého vyžití v zámku a zámecké zahradě. Akce se uskuteční v režii města a pořadatelů Holešovské Regaty. Po trojzubci se budou prohánět dračí lodě, na kterých budou moci všichni zájemci proplout zámeckými vodními kanály, uskuteční se také letošní Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky, do něhož se může na místě přihlásit kdokoliv z diváků. Hudební program začne krátce po poledni. Na zámeckém nádvoří se během dne představí třída bicích nástrojů ZUŠ F. X. Richtera Holešov, ZUŠ Band a saxofonový band Holešovské „zušky“. „V zahradě pak přivítáme kapelu F DUR Jazzband, dívčí skupinu Vesna a program završíme koncertem kapely Support Lesbiens. Za celý nedělní program návštěvníci zaplatí 150 Kč v předprodeji a 200 Kč na místě, děti od 6 do 15 let zaplatí 70 Kč a zvýhodněné rodinné vstupné (2 dospělí+maximálně 3 děti) pak činí 380 Kč. Počet vstupenek je v souvislosti s vládními nařízeními omezen,“ uzavřela Helsnerová.

Po oba dny bude na zámecké výstavy platit poloviční vstupné. Akce se uskuteční za každého počasí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x