V rodinném domě v Lechoticích v neděli hořelo. Zasahovalo sedm jednotek hasičů

V Lechoticích hořela dřevostavba. Foto: HZS Zlínského kraje
KROMĚŘÍŽSKO - Původně hlášené hoření sazí v komíně v rodinném domě v Lechoticích se rozšířilo po stěně a na střechu kolem komína. Hlášení o hoření sazí přijali hasiči v neděli po 8. hodině ráno. K požáru postupně vyjelo 7 jednotek hasičů.

„Průzkumem jsme zjistili, že hoří saze v komíně dřevostavby rodinného domu. Protože došlo k prohořívání střešního pláště kolem komína, začali jsme ho rozebírat. K hašení jsme použili jeden proud vody. Měřením stavebních konstrukcí jsme zjistili, že konstrukce vnitřní stěny má vysokou teplotu. Stěnu jsme museli rozebrat na výšku asi 3 metrů. Požár byl uhašen v 9:33 hodin,“ informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

K zranění osob nedošlo. U požáru zasahovaly tyto jednotky – Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje požární stanice Holešov a centrální požární stanice Zlín, Sbor dobrovolných hasičů Statutárního města Zlín-Prštné a obcí Lechotice, Zahnašovice, Žeranovice, Racková.

Vyšetřovatel hasičů provedl prohlídku spalinové cesty a topidla. V dolní části rozebrané stěny nalezl elektrický kabel, procházející dřevěným sloupkem. Sloupek byl v místě prostupu kabelu odhořený. Od tohoto sloupku se plameny dostaly přes izolaci až k střešnímu plášti.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 150 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 5 milionů korun, protože rodinný dům byl před rokem zkolaudovaný.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x