V Rožnově hořel obydlený hospodářský objekt. Po nadýchání zplodin skončil jeden člověk v nemocnici

Foto: ZZS ZK
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V pondělí odpoledne došlo v Rožnově pod Radhoštěm v místní části Tylovice k požáru částečně obydleného hospodářského objektu. Tři osoby se nadýchaly kouře a skončily v péči záchranářů, jedna byla převezena do nemocnice.

Krátce po ohlášení požáru a výjezdu prvních hasičských jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu a na místo tak vyjel i územní řídící důstojník. „Po příjezdu hasiči zjistili, že uvnitř objektu hoří uskladněné dřevo na topení,“ upřesnila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Na místě byl uživatel objektu a dva sousedé, kteří se nadýchali kouře. Na pomoc proto přijely dvě záchranářské posádky, které všem poskytly neodkladnou přednemocniční péči.

Jeden muž trpící chronickou obstrukční plicní nemocí se nadýchal zplodin. Jeho stav se tak zhoršil. Záchranáři mu mimo jiné podali kyslíkovou terapii a takto zajištěného převezli pacienta k dalšímu vyšetření a ošetření do nemocnice ve Valašském Meziříčí,“ informovali záchranáři na svém webu s tím, že další dvě osoby lékař vyšetřil a poté ponechal na místě s tím, že žádná zranění neutrpěly.

Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu. Část dřeva vynosili na dohašení ven a v objektu dohašovali skrytá ohniska.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který svou práci neměl vůbec lehkou, protože uživatele objektu nebylo možno na místě vyslechnout. Příčina vzniku požáru tak zůstává v šetření. Předběžně stanovená škoda přesáhne 50 tisíc korun,“ doplnila Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x