V Rožnově začala dlouho očekávaná rekonstrukce knihovny

Rekonstrukce rožnovské knihovny začala. Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Dlouho očekávaná a letošní druhá největší investiční akce v Rožnově pod Radhoštěm byla na začátku tohoto týdne slavnostně zahájena. Po několika desítkách let se budova městské knihovny dočká rekonstrukce a k ní ještě přibude nová přístavba.

Několik desítek let fungovala městská knihovna v prostorech, které již nebyly kapacitně dostačující. Proto se teď dočká rekonstrukce a k ní ještě přibude zbrusu nová přístavba, která prostorově rozšíří stávající budovu.

V pondělí odpoledne proběhlo předání stavebního místa a již v úterý začaly první stavební práce. Konkrétně se jedná o oplocení celého staveniště. Následovat bude provedení 3 vrtů do hloubky cca 100 metrů, jelikož zde budou tepelná čerpadla voda-vzduch,“ uvedl Petr Kostka, který je zodpovědný za technický dozor.

Přístavba bude realizována v pasivním energetickém standardu, což znamená, že bude mít v budoucnu minimální spotřebu energie. Rekonstrukcí stávající budovy dojde i ke snížení závislosti na zemním plynu.

Jsem ráda, že stavba je nyní konečně zahájena a koordinace mezi všemi zainteresovanými subjekty probíhá. Výsledkem bude, co se přístavby týká, vzorový dům – pasivní a se zelenou střechou, knihovna jako veřejná stavba by se stran energetické náročnosti měla stát příkladem dobré praxe,“ doplnila místostarostka Kristýna Kosová.

Stavební práce potrvají do poloviny roku 2023, kdy by se veřejnosti měla otevřít městská knihovna v novém kabátu s rozšířenou provozní dobou, bezbariérovým přístupem a sálem pro 80 lidí.

Po dobu stavebních prací bude městská knihovna fungovat ve Společenském domě, kde by se měl spustit provoz již příští pondělí 11. dubna.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x