V rožnovské školce otevřeli novou třídu pro ukrajinské děti

Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V Rožnově pod Radhoštěm funguje od minulého týdne nová třída pro ukrajinské děti. Ta byla zřízena místo tělocvičny na detašovaném pracovišti Mateřské školy 1. máje.

Tělocvična na detašovaném pracovišti na budově 1. máje prošla v dubnu rekonstrukcí. Proměnila se v novou třídu Rybiček, která v úterý 19. dubna poprvé uvítala 15 ukrajinských dětí. S dětmi jsou v této třídě dvě pedagogické pracovnice, jedna česká a jedna ukrajinská.

Rekonstrukce si vyžádala nové sociální zázemí, vymalování třídy a šatny, natření vestavěného nábytku a obložení stěn, nový koberec, nový nábytek do třídy i šatny, nová lehátka i hračky.

Jsem rád, že se rekonstrukce povedla v tak krátkém čase a mohli jsme novou třídu pro ukrajinské děti otevřít co nejdříve. Chtěl bych poděkovat paní ředitelce Janě Vaškové a také zástupkyni ředitelky pro detašované pracoviště Kristýně Maňáskové nejen za přípravu na rekonstrukci. Věřím, že se dětem v nové třídě bude líbit,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Na přestavbě prostoru se finančně podílelo město Rožnov pod Radhoštěm, které na stavební práce vyčlenilo částku 150 000 korun, a soukromá firma, která poskytla darem potřebné vybavení třídy v hodnotě 200 000 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x