V sobotu na fotbal…a na Vukiho

V sobotu můžete vyrazit na fotbal, konkrétně na Vršavu. Na fotografii Vukadin Vukadinovič. Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Hlad fotbalových fanoušků je čím dál větší. U sousedů v Německu se už delší čas hraje bundesliga, u nás si ještě musejí skalní dva týdny počkat. Tedy, co se mistrovských bojů týče. Jinak se tu a tam podává dietní pokrm v podobě přípravných utkání. Kdo má fotbal opravdu rád, vyrazí v sobotu zajisté na zlínskou Vršavu.

Od 11. hodiny budou zlínští fotbalisté hostit lídra Moravskoslezské fotbalové ligy z Kroměříže. Hanáci si to před týdnem rozdali se Slováckem a čtvrtému týmu nejvyšší soutěže podlehli 1:5.

Zlíňané mají za sebou nejtvrdší část přípravy, sílu i herní jistotu nabírají výhradně v domácích podmínkách, teď měli trenéři Jelínek a Kalivoda své fotbalisty před očima na soustředění v Luhačovicích.

Ševci zatím v přípravě dvakrát remízovali v brněnském dvojboji s druholigisty Zbrojovkou a Líšní, takže se čeká vítězství.

A pomoci by mohl jedenatřicetiletý ofenzivní srbský fotbalista Vukadinovič.

Jasně, že jde o téhož fotbalistu, který pomáhal vyhrát historicky cenný a ceněný český pohár tehdy hraný coby Pohár České pošty. Což bylo v roce 2017. Pak si zahrál i ve skupinových bojích Evropské ligy.

Mimochodem u populárního „Vukiho“ rozhodně neplatí české přísloví o tom, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. On se totiž k řece Dřevnici vrací už potřetí.

„Trénuje s námi týden, mile mne překvapil, je ve slušné fyzické kondici. Máme domluvu, že bude nadále tvrdě makat, určitě není bez šance zase si zahrát ve svém oblíbeném klubu, nejen proto, že nás pronásledují smolná zranění,“ říká trenér Jan Jelínek.

„Mám to ve Zlíně moc rád, už jsem tu s rodinou usazený, narodil se nám pokračovatel rodu malý Vuk a já chci hrát dlouho, aby mne ještě, až začne nabírat rozum, viděl na trávníku,“ těší se srbský sympaťák. Jinak ovšem také neskutečný fotbalový cestovatel. Zahrál si ve Spartě, Slavii, na Žižkově, v Karviné, Teplicích, tureckém Bolusporu nebo naposledy v rodné zemi v Radnički Niš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x