V srpnu začne dostavba rizikové křižovatky na obchvatu Vsetína

Ilustrační foto
VSETÍN – V průběhu srpna začne dlouho očekávaná dostavba rizikové křižovatky na silnici I/69 nad čerpací stanicí Shell v Rokytnici. Investiční akce za téměř 220 milionů by měla být dokončena v roce 2024.

Významná investiční akce řeší vybudování dvou chybějících připojovacích pruhů k silnici č. I/57, tedy k obchvatu Vsetína.

Úpravou dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Jde totiž o velmi nebezpečný úsek, kde často dochází k nehodám s tragickými následky,“ informovala mluvčí zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková.

Zmíněné připojovací pruhy ze silnice č. I/57 se v místě u polyfunkčního komplexu Kotovo napojí prostřednictvím nově vybudované okružní křižovatky na komunikaci č. I/69, tedy výpadovku na Zlín.

Motoristé jedoucí od Valašského Meziříčí a směřující do centra Vsetína nebo na Zlín tak sjedou ze silnice I/57 odbočením vpravo po rampě k nové okružní křižovatce. Ti, kteří naopak z centra města nebo od Zlína míří k Ústí, vyjedou od okružní křižovatky u Kotova po připojovacím pruhu na silnici I/57,“ přiblížil starosta Vsetína Jiří Růžička.

V obou případech tak odpadne nebezpečné odbočování vlevo, které je na křižovatce nad čerpací stanicí Shell v její nynější podobě tím největším problémem.

Pro město Vsetín je realizace tzv. rampy Mostecká významná nejen z hlediska zvýšení bezpečnosti silničního provozu na frekventované křižovatce a komunikacích č. I/57 a I/69.

Na plánovanou okružní křižovatku u Kotova totiž naváže stavba přístupové komunikace do sídliště Rokytnice a také přes Lapač do prostoru nového záchytného parkoviště za vlakovým nádražím. V tomto případě jde o nedílnou součást již probíhající rekonstrukce vlakového nádraží a přeměny přednádražního a zanádražního prostoru. To vše dohromady umožní například i zklidnění nyní dopravně přetížené ulice Na Dolansku,“ uzavřel starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x