V Uherskohradišťské nemocnici mají pacienti k dispozici 70 nových parkovacích míst

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice spustila v těchto dnech provoz nového parkoviště, které pacientům a návštěvníkům nemocničního areálu usnadní parkování v blízkosti zdravotnických oddělení soustředěných v centrálních objektech chirurgických a interních oborů. Díky nové parkovací ploše budou mít pacienti snazší přístup také na oddělení rehabilitace a na diagnostická pracoviště nukleární medicíny a magnetické rezonance, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

Nemocnice vybudovala parkoviště během dvou měsíců a do jeho výstavby investovala bezmála šest milionů korun z vlastních zdrojů.

„Do nemocničního areálu v běžném provozu denně přijíždí více než tisícovka osobních automobilů. Snažíme se našim pacientům usnadnit přístup do ambulancí a na lůžková oddělení, kam směřují se svými zdravotními problémy. Volný prostor po demolici budovy bývalé ortopedie před centrálním objektem první etapy jsme jako provizorní parkovací plochu využívali už od loňského roku. Už v té době jsme ale měli v plánu vybudovat na tomto místě plnohodnotné parkoviště, což se nyní podařilo,“ připomněl Petr Sládek, ředitel Uherskohradišťské nemocnice.

Nové parkoviště nabízí 72 standardních parkovacích stání a čtyři stání pro imobilní osoby. „Je navrženo tak, že v plné míře zachovává stávající systém organizace dopravy v nemocničním areálu. Parkovací stání jsou provedena ze vsakovací dlažby, parkovištní komunikace jsou z asfaltobetonu, chodník ze zámkové dlažby. Součástí parkoviště je také veřejné osvětlení a sadové úpravy, vysadili jsme třináct okrasných třešní,“ doplnil Pavel Lečbych, vedoucí útvaru řízení projektů a investic Uherskohradišťské nemocnice. Po otevření nového parkoviště je v areálu nemocnice v Uherském Hradišti k dispozici více než 400 parkovacích míst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x