V ulicích Zlína jezdí historická vozidla MHD

Foto: DSZO
ZLÍN - Určitou náhradu za letošní zrušený červnový den otevřených dveří a za neuskutečněné nedělní prázdninové jízdy historického trolejbusu nebo autobusu připravila na předposlední srpnový víkend Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. V ulicích Zlína a Otrokovic byly v sobotu 22. ještě v neděli 23. srpna jsou všechny historické vozy MHD současně, informoval server Zlin.cz mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

„Z všeobecně známého důvodu, kterým bylo šíření koronavirové nákazy a uplatňování omezujících hygienických opatření jsme letos v červnu nemohli uskutečnit náš tradiční den otevřených dveří. Nezavedli jsme letos ani pravidelné nedělní prázdninové jízdy historického trolejbusu nebo autobusu. Chceme to obyvatelům našich měst i případným návštěvníkům trochu vynahradit. Proto jsme se rozhodli vyslat o tomto víkendu na linky všechna historická vozidla, která máme v depu,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

  • Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr jezdí v sobotu i v neděli na lince č. 1 – tedy mezi obratištěm Příluky a železniční stanicí v Otrokovicích. V sobotu bude za trolejbusem připojena i vlečka Jelcz.
  • Modrý historický autobus Škoda 706 RTO jezdil v sobotu ve Zlíně na zvláštní lince mezi obratištěm Sportovní hala a ZOO Lešná, i s připojeným historickým vleke Karosa B 40. V neděli bude jezdit již bez vleku na lince 55 v Otrokovicích.
  • Červeno-krémový historický autobus ŠM 11 vyjel v sobotu na lince 55 v Otrokovicích.  V neděli jezdí tento autobus ve Zlíně na zvláštní lince mezi obratištěm Sportovní hala a ZOO Lešná.
  • A konečně na pravidelný spoj linky 9 mezi centrem Zlína a Jižními Svahy je po oba víkendové dny nasazován také již historický středopodlažní trolejbus Škoda 14 Tr.

„Historická vozidla jezdí jako spoje navíc podle zvláštních jízdních řádů. V případě poruchy však za ně nemáme náhradu a jízda na dané historické lince by musela být zrušena. V historických vozidlech bude platit běžný tarif DSZO, bude možno označovat jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo cestovat na časové jízdenky podle příslušných pásem. Ve vlečkách označí nebo prodá jízdenky cestujícím průvodčí,“ upřesnil dispečer Viliam Lábsky, který má srpnové historické jízdy na starosti.

Jízdní řády historických vozidel zveřejnila DSZO bezprostředně před termínem akce na všech zastávkách, na kterých tyto vozy zastavují.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x