V úterý začíná hokej. Sezóna otevírá tajemnou bránu

Ilustrační foto (Foto: Zlin Press – Roman Ordelt)
ZLÍN - Patří k nejzkušenějším extraligovým plejerům. Ale těší se jako kdyby naskakoval do sezóny ve dvaceti. Tomáš Žižka, kapitán zlínských Beranů, slavil loni čtyřicítku a bez debat je nepostradatelný.

Kdoví, zda to bude normální sezóna, tak jak je Tomáš zvyklý. Úvod bude rozhodně jiný. S tím ale koronavirus vlastně nesouvisí.

V úterý naskočí hokejisté PSG Berani Zlín do bojů o Generali Česká cup. Pohárové klání je staronovinkou, v podobném formátu se hrálo naposledy před deseti lety. Dlouhodobého klání se účastní všechny extraligové týmy, šestnáctku doplní Kladno a Přerov.

Zlín hraje ve skupině D. Síly dvoukolově změří s Vítkovicemi, Třincem a Přerovem.

„Jasně, že se těšíme, to nemluvím jen za sebe, ale za všechny kluky, už to bude připomínat extraligu. A taky se hraje o milión, tedy ten připadne vítězi,“ směje se Žižka.

Na zápas s Vítkovicemi na Stadion Luďka Čajky může jen tisícovka vyvolených, ve velké míře majitelů permanentek.

„Získat lístek třeba pro rodinu bylo hodně složité, dostali jsme do kabiny 30 vstupenek, samozřejmě to chápeme. Já vstupenku věnuji manželce, vždycky byla oporou,“ říká zlínský kapitán, který si zahrál třeba za Los Angeles Kong nebo za Spartak Moskva. Titul získal v dresu pražské Slavie.

Žižka stejně jako celá hokejová veřejnost věří, že naskakuje do sezóny, která neskončí předčasně. Je mu přáno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x