V Želechovicích nad Dřevnicí se srazilo osobní auto s vlakem. Řidič měl obrovské štěstí

Foto: HZS ZK
ŽELECHOVICE NAD DŘEVNICÍ – Dnes ráno krátce po půl osmé došlo v obci Želechovice nad Dřevnicí na Zlínsku k nehodě na železničním přejezdu, kde se srazil osobní automobil s projíždějícím vlakem se 17 cestujícími. Provoz na trati byl zastaven.

Po příjezdu na místo nehody hasiči zjistili, že je zraněný řidič osobního vozidla, který cestoval sám. Ten může mluvit o velkém štěstí.

Po ošetření pacienta v rámci přednemocniční neodkladné péče jsme muže převezli do úrazové ambulance Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ uvedla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková s tím, že na místě zasahovaly dvě posádky ZZS, z toho jedna lékařská.

Ve vlaku jeli strojvedoucí, vlakvedoucí a 17 cestujících. „Na místě byl ošetřen pouze jeden cestující. Všichni ostatní vyvázli bez zranění,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Provoz na jednokolejné trati 331 mezi Otrokovicemi a Vizovicemi byl kvůli nehodě zastaven. Pro cestující byla zajištěna náhradní autobusová doprava.

Náhradní autobusová doprava bude zajištěna v úseku Lípa nad Dřevnicí – Zlín střed počínaje vlakem Os 14214. Situace na trati se může měnit. Omlouváme se za komplikace,“ uvedly České dráhy na svém webu.

Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření drážních hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x