V zimní Tipsport lize neuhráli ševci ani bod. K nasazení týmu nemám žádné výhrady, říká trenér Vrtělka

Hráči FC Trinity Zlín (žluté dresy) podlehli Trnavě 0:1. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalovým ševcům nevyšel ani poslední zápas pod vedením trenéra Víta Vrtělky, ve kterém na závěr zimní Tipsport ligy nastoupili proti Spartaku Trnava, kterému podlehli 0:1. Po pohrách s Brnem a Trenčínem skončili ve skupině E bez jediného bodu poslední.

Výsledky nebyly dobré, na druhé straně utkání splnila svůj účel. Největším problémem týmu je proměňování šancí. Dokážeme se do nich dostat, ale nedáváme góly, což kluky sráží. Přitom k jejich přístupu, nasazení a týmovosti nemám žádné výhrady,“ uvedl dočasný trenér zlínského týmu Vít Vrtělka.

Spokojený byl i s mladíky z třetiligové rezervy a dorostu. „Do mužstva vnesli živelnost a dravost. Jejich nasazení prospělo oběma stranám,“ myslel si Vrtělka.

Trenéři i v zápase se Spartakem Trnava protočili skoro dvě jedenáctky, jen Kolář se Slončíkem odehráli celé utkání. Duel rozhodl v 55. minutě de Azevedo. Bývalý hráč Ostravy si po přihrávce zleva zaběhl za zlínskou obranu, obešel gólmana Bachůrka a v klidu uklidil míč do prázdné brány.

Zlínští v tu chvíli hráli v deseti bez vyloučeného Šimona Poláška. Hostující dorostenec hned po změně stran trefil šlapákem Čurmu a byl po třech minutách pobytu na trávníku vyloučen.

„Mrzí mě to hlavně kvůli tomu hráči. Přišel o poločas kvalitního zápasu. Vyloučení navíc ovlivnilo ráz zápasu a částečně jej i znehodnotilo,“ mínil Vrtělka, podle kterého šlo o běžný souboj. „Faul to byl, třeba i na žlutou kartu, kterou rozhodčí Poláškovi dal, ale po intervenci kolegy u videa svůj verdikt změnil a ukázal našemu hráči červenou kartu,“ nechápal zlínský kouč.

Zlíňané v dlouhém oslabení na vyrovnání nedosáhli, rok 2022 zakončili těsnou porážkou. „Hráči si s vyloučením poradili velmi dobře. I když jsme inkasovali branku, Trnavě byli vyrovnaným soupeřem. I v deseti jsme dokázali být nebezpeční,“ potěšilo Vrtělku.

Ševci duelem se slovenským soupeřem zakončili podzimní část sezony. Nyní mají dovolenou, mezi vánočními svátky si začnou plnit individuální tréninkové plány. Znovu se sejdou v pondělí 2. ledna už pod vedením nového kouče Pavla Vrby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x