Václav Jurečka se vrací na Slovácko. Sobotní fotbalový svátek je nablízku

Václav Jurečka ještě v dresu Slovácka. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dva a půl roku válel v dresu Slovácka útočník Václav Jurečka. Gólově mu to šlo náramně a po přestupu do pražské Slavie mu střelecká muška nevysychá ani náhodou. V předešlé sezóně neuvěřitelným závěrem - mimo jiné čtyřmi trefami právě svému ex klubu - vyhrál titul krále ligových střelců. Teď je devětadvacetiletý kanonýr zase na dohled. Na průběžně vedoucího plzeňského Pavla Šulce ztrácí jediný gól. A tak v sobotu od osmnácti hodin si na něho domácí obrana Slovácka musí dávat veliký pozor.

Domácí tým asi moc šetřit nebudete, že?

To nejde, není za tím ani tak touha zopakovat loňský střelecký úspěch, jako to, že se rveme se Spartou o titul. Takže góly jsou důležité, ale daleko více sobotní tři body.

Slovácko bude hodně proti, hraje o účast v evropských pohárech…

To je jasné, čekám plný stadion, fanoušky má Slovácko skvělé, mám je moc rád, ale… však víte.

Jak vzpomínáte na dva a půl roku v Uherském Hradišti?

Jen v tom nejlepším, z Opavy jsem nedocházel v nejlepší konstelaci, vděčím za báječný restart tehdejším spoluhráčům a v největší míře trenéru Martinu Svědíkovi, který mne vrátil do velkého fotbalu. Pořád jsem v kontaktu nejen s ním, ale i se členy realizačního týmu a bývalými spoluhráči.

Teď jste nebyl v první nominaci trenéra Haška. Věříte ještě v pozvánku na EURO do Německa?

Chci pro to udělat všechno, EURO by pro mne bylo dosavadním vrcholem kariéry. Musím prostě makat a vůbec není důležité, kdo hraje proti nám. Ale jak říkám, na Slovácko se vracím velmi rád.

Kdo vás podpoří v hledišti?

Stoprocentně rodiče, mají chalupu na Vsetínsku, nemají to až tak daleko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x