Václav Procházka před derby: hrál jsem i v dresu Slovácka

Fotbalové derby Slovácko versus Zlín se blíží. Na fotografii Václav Procházka. Foto: Zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Tradičně s velkým zájmem očekávané derby "divokého východu" je na spadnutí. Aneb Slovácko - Zlín sobota 16.00. Jediným přímým aktérem na hřišti, který má zkušenost z obou týmů, je šéf zadních řad zlínského Fastavu Václav Procházka.

Velmi zkušený stoper, využívaný tu a tam rovněž na postu levého obránce, si časy „prehistorické“ vybavuje velmi dobře.

„Dres Slovácka jsem nosil nějakých pět měsíců tuším v roce 2005 jako mladík, zajímavé je, že tu tehdy působil taky náš současný soupeř Milan Petržela. Byla to dobrá škola, pak se naše fotbalové cesty rozešly, ale zase se potkaly v Plzni, oba odtamtud máme tituly, oba máme díky štěstí na zdraví dlouhé kariéry, byl bych rád, kdyby to nejen v mém, ale i v případě Milana ještě nějaký čas pokračovalo,“ vypráví sedmatřicetiletý spolehlivý obránce.

V Uherském Hradišti se čeká velká návštěva.

„To se mi moc zamlouvá, pro lidi se fotbal hraje, ani naši fandové nás v tomu určitě nenechají, čekají od nás stoprocentní nasazení, tento zápas bývá brán jako jeden z vrcholů sezóny, dáme do toho všechno, abychom je nezklamali,“ přesvědčivě říká Václav s tím, že na dálku zdraví dávného kamaráda Petrželu.

„On má Milan i teď v osmatřiceti velikou přednost v rychlosti, běhá v jiné dimenzi než já, musíme si na něho dát velký pozor,“ doplňuje Procházka.

„Já ho samozřejmě taky moc zdravím, přeji mu dlouhé fotbalové roky, Vašek je prima kluk, na zápas se těším stejně jako on, uvidíme, co derby přinese, rozhodně nezapomínáme na to, že ševci dvakrát naplno bodovali venku, pozor,“ zdvíhá osmatřicetiletý „věkem netknutý“ rychlík Petržela.

Zatímco mezi fotbalisty je Procházka jediným „oboživelníkem“ a lá Zlín/Uherské Hradiště, pak je tu ještě jeden na lavičce.

Asistent trenéra Slovácka Josef Mucha hrával a nedlouho i trénoval ve Zlíně. „Jo to byly časy, dal jsem v dresu Zlína první ligové góly, jestli si dobře pamatuji, ten úplně premiérový v roce 1993 do branky Plzně. Život jede dál, derby bude mít šťávu, musíme se dokonale připravit,“ má jasno otec naší špičkové tenistky Karolíny, která možná nebude chybět na stadionu.

„To se uvidí, musím říct, že když na zápas přišla buď Kája nebo moje paní, nedopadlo to výsledkově dobře, ale pověrčivý rozhodně nejsem,“ usmívá se hlava fotbalově – tenisové rodiny. Mimochodem syn Filip je brankářem druholigového Prostějova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x