VaK řeší dodávky pitné vody pro Zlínsko

VaK řeší dodávky pitné vody pro Zlínsko. Foto: televize TVS
ZLÍN - Společnost Vodovody a kanalizace Zlín zahájila II. etapu rekonstrukce vodovodního přivaděče Tlumačov – Malenovice Skalka – Zlín střed Díly. K tomu využila dotace z Ministerstva zemědělství České republiky.

Společnost Vodovody a kanalizace Zlín řeší komplexně dodávky pitné vody pro Zlínsko. Postupně tak rekonstruuje 14 kilometrů klíčového rozvodného potrubí s tím, že po dokončení už nebude nutné do přivaděčů surové i pitné vody investovat žádné další prostředky následující desítky let.

Musím říct, že zlínská společnost patří mezi ty nejmodernější v České republice. Před rokem se zde otevřel dispečink a kontrola úniku vody, podařilo se snížit ztráty. Věřím, že se bude společnost i nadále rozvíjet, uvedl ministr zemědělství České republiky Miroslav Toman.

Společnost slavnostně otevřela I. zrekonstruovanou etapu a současně zahájila II. etapu vodovodního přivaděče Tlumačov – Malenovice Skalka – Zlín střed Díly. Díky tomu bude kvalita vody o něco lepší. Na druhou stranu si nemyslím, že by teď ve Zlíně byla špatná voda. V loňském roce se otevřela čistička vody v Tlumačově, která má unikátní technologii, díky níž je voda naprosto čistá, řekl primátor Zlína Jiří Korec.

Při rekonstrukci je využívána moderní, efektivní a k přírodě šetrná technologie. Dokončit celý projekt může vedení VaKu díky dotacím Ministerstva zemědělství ČR v řádu desítek milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x