Vakcíny uvolní místo hokejkám. Očkovat se bude zase v nemocnici

Očkování v PSG aréně končí. Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Kdo by se přišel příští pondělí naočkovat do zlínské PSG arény, byl by jistě překvapen – místo zdravotnického personálu a vakcíny by zde totiž narazil na extraligové hokejisty prohánějící se po čerstvě zamrzlém ledě. Očkovací centrum se totiž přesune zpět do areálu Baťovy nemocnice.

Očkovací centrum v areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně zahájí provoz v pondělí 16. srpna. Umístěné bude v 1. pavilonu, registrovaní i neregistrovaní zájemci o očkování proti onemocnění covid-19 jej budou moci navštívit každý den od 8 do 18 hodin. Nové prostory nahradí velkokapacitní očkovací centrum v PSG aréně, které ukončí provoz v neděli 15. srpna ve 14 hodin.

PSG aréna potřebuje zahájit provoz a zájem o očkování v posledních týdnech klesá. Proto jsme rozhodli o přesunu očkovacího centra do menších prostor v našem areálu. Počítáme s kapacitou do 400 dávek za den, což by s ohledem na stoupající proočkovanost ve Zlínském kraji mělo stačit,“ ujistil koordinátor očkovacího centra Michal Pisár.

Pavilon, ve kterém se bude očkovat, se nachází v blízkosti kožního oddělení, hned vedle silnice vedoucí Havlíčkovým nábřežím podél KNTB. Trasa k němu bude vyznačena, a to jak od centra Zlína, tak ze směru od Vizovic. Zájemci o očkování, kteří přijedou auty, budou moci zaparkovat přímo u 1. pavilonu, kde pro ně bude na parkovišti vyhrazeno 11 míst.

Velkokapacitní očkovací centrum v PSG aréně zahájilo provoz 26. dubna, v době největšího zájmu se v něm očkovalo až 1 200 lidí denně, celkem zde zdravotníci podali téměř 100 000 dávek vakcín, drtivá většina byla Comirnaty od společnosti Pfizer.

--> --> --> --> -->