Valaši zlomili prokletí Polárky, po obratu slaví výhru ve Frýdku-Místku

Vsetínští hokejisté slaví první výhru ve Frýdku od roku 2016. Foto: VHK ROBE Vsetín
VSETÍN - Hokejisté Vsetína v úterý navázali na předchozí vydařené výsledky a přidali čtvrtý triumf v řadě, když z ledu Frýdku-Místku sebrali tři body za výhru 4:1. Valaši si po obratu připsali premiérový triumf v hale Polárka od roku 2016.

U kluků po té změně trenéra je vidět nadšení a hodně chtění ze strany mančaftu, ale jsme si vědomi, že během sezony může přijít další těžká chvíle. Teď to musíme udržet, máme doma Jihlavu a pak je reprezentační přestávka,“ uvedl trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Mužstvo po další výhře samozřejmě chválil. „V první polovině utkání jsme měli docela hodně přesilovek, ty nám však oproti zápasu se Zlínem moc nešly. Paradoxně jsme si ale pomohli gólem v oslabení. Ve třetí třetině jsme si řekli, že musíme chodit více do brány, že to nemůžeme hrát po deskách a druhý gól v síti domácích nás odšpuntoval,“ těší Weintritta.

Soupeř byl naopak hodně zklamaný. „My jsme byli netrpěliví. I když jsme dostali gól v přesilovce, kdy jsme blbě zhodnotili situaci, a prohrávali jsme 1:2, tak zápas byl pořád na to, abychom jej dokázali otočit. Zbývalo dost času, jenže my jsme začali bláznit a začali pak propadat a hráli jsme prostě vabank. Se zkušeným mužstvem, jako je Vsetín, se to prostě nedá. Oni toho využili, bylo jen otázkou času, kdy dostaneme gól na 1:3. Že jsme pak dostali gól v power play, to už je druhá věc, ale myslím si, že dnes se projevila nezkušenost některých kluků,“ uvedl trenér Frýdku-Místku Martin Janeček.

Svěřence po domácím nezdaru ale nezatracuje. „Říkal jsem to i hráčům v kabině, že právě v takových zápasech se je třeba učit. My teď musíme zvednout hlavy, už v sobotu nás čeká těžké utkání v Přerově, odkud určitě budeme chtít dovést nějaké ty body,“ dodal Janeček

CHANCE LIGA, 18. kolo –

HC FRÝDEK-MÍSTEK – VHK ROBE VSETÍN 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Ramik (Haas) – 38. Jenáček (Lichanec), 45. Sihvonen (Klhůfek, Klímek), 49. Berger (Kajínek), 58. Rob (Přikryl, Jonák). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Hanzlík, Veselý

Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1108. Střely na branku: 22:39.

Frýdek-Místek: Švančara – Kowalczyk, Teper, Zeleňák, Ročák, Sova, Žůrek, J. Adámek – Dostálek, Vrdlovec, Svačina – Lyszczarczyk, Haas, Hotěk – Bednář, A. Zeman, Ramik – Geidl, Matěj, Macháček.

Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Ondračka, O. Němec, Smetana, Jenáček, Voženílek – Jonák, Přikryl, Rob – Jenyš, Lichanec, Berger – Sihvonen, Klhůfek, Klímek – Hořanský, Š. Bláha, Vítek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x