Valašská rally se jede po čtyřicáté. Sezóna může začít

Foto: Valašská Rally
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ten půst pro fanoušky rallyesportu byl hodně dlouhý. Není divu, že se početní příznivci nemohou dočkat ostrého startu mistrovské sezóny. Ideální příležitostí bude od pátku do neděle 8. - 10. dubna 40. KOWAX Valašská rally ValMez 2022, jak zní oficiální název oblíbeného závodu.

Seznam přihlášených posádek dává tušit, že se bude opravdu nač dívat. Letmý pohled do početné a pestré startovní listiny, stejně jako nevyzpytatelná aprílová předpověď počasí, dává tušit, že o zážitky na území dvou krajů, tedy Zlínského a Moravskoslezského, nebude v nejmenším nouze.

Mezi favority nutno počítat Kopeckého, Mareše, Stříteského, určitě i Pecha, Březíka nebo Poláka Marczyka, s jedničkou vyrazí na trať vítěz Mikulášské rally Bisaha.

Startovnímu poli v nabité skupině RC2 dominují Fabie, co se počtu týče, konkurencí budou především Hyundaie, Pech, který letos nejede o mistrovský titul, osedlá tradičně Ford Focus.

Během soutěže, která startuje oficiálně v pátek v podvečer v blízkosti valašskomeziříčského Zámku Žerotínů, bude určitě čas na poctu nedávno zesnulému čelnímu funkcionáři Rudolfu Kouřilovi.

Vlastních čtrnáct rychlostních zkoušek na sedmi úsecích pak odjedou posádky v sobotu a v neděli. V neděli také vyhlásí kolem 15. hodiny celkové vítěze jubilejní Valašky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x