Valašské derby je tu. Zlín vyzve Vsetín

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Sobota 17.30. První ostré buly po patnácti letech. To se ovšem hrálo v extralize, tentokrát se se fandové obou ne zrovna spřátelených táborů potkají v rámci 4. kola druhé nejvyšší soutěže hokejistů. Zlínští vyzvou Vsetíňany, čeká se tvrdý boj a možná ne jen na ledě.

V plné permanenci budou bezpečnostní složky, mimo jiné zlínská Městská policie. Náměstek jejího ředitele Pavel Janík upozorňuje, že existují signály o tom, že může být pěkně dusno i mimo stadion, proto budou v pohotovosti. A samozřejmě nejen strážníci MP Zlín, také Policie České republiky považuje utkání za rizikové a tomu budou odpovídat adekvátní opatření.

Vlastní hokej ale určitě diváky potěší, čeká se po dlouhé době „plný dům“, je prakticky vyprodáno.

Naposledy se týmy ostře utkaly v extralize v předjaří roku 2007, Vsetín pak z ekonomických důvodů elitní společnost opustil, Zlínu se to stalo letos na jaře.

Památná je finálová série v sezóně 2004-2005. Vsetínští tehdy slavili triumf ve Zlíně, v sérii vyhráli 3:1, střelcem historického gólu, který přivál za Sirákov první ze šesti titulů, byl dnešní trenér Zlína Rostislav Vlach, lídr valašské eskadry v dresu Vsetína.

Tehdy u toho byl v roli jednoho z trenérů Zlína i Zdeněk Čech.

„Samozřejmě, že se to nezapomíná, vyhráli jsme první duel na vsetínském Lapači 6:3, ale pak to Valaši otočili a třikrát zvítězili,“ vybavuje si po letech.

Samozřejmě žije přítomností.

„Půjdu se podívat, čekám zápas v úžasné atmosféře, bude to zřejmě vyrovnaný boj. Velice důležité budou výkony brankářů, tam má Zlín sílu, hosté zase v kreativitě útočníků. Tak uvidíme, prostě se těším a stejně tak na to, že časem budou hrát oba slavné týmy v extralize,“ říká zkušený odborník.

--> --> --> --> -->