Valašské Klobouky pořídily 15 nádob na kovový odpad

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašské Klobouky koupily za 40 tisíc korun 15 šedých nádob na kovový odpad. Dosud byly jen na sídlištích v ulicích Luční, Palackého a Sychrov, během září jich bude už 18, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Svoz bude každé dva týdny. „Uzamykatelné sběrné nádoby na kovové odpady jsou nově instalovány v místních částech Lipina, Mirošov a Smolina, ve Valašských Kloboukách jsou to ulice Záhumení, Sadová, Pod Dubovcem, Brumovská, Soukenická, Sychrov, Kopec, U Váhy, Nádražní, Dlouhá, Cyrilometodějská a Koželužská. Pořízení patnácti kusů město vyšlo na 40 tisíc korun,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Do nádob na kovové obaly patří plechovky od nápojů, konzervy od potravin, hliníková víčka z jogurtů, kovové tuby, hřebíky, šroubky a také další drobné kovové předměty z domácností. „Naopak sem nepatří vysloužilé baterie, elektrospotřebiče, tlakové nádoby či obaly se zbytky jídla, barev a chemikálií,“ upozornila Zvonková.

Za roční dobu testovacího provozu se ve třech nádobách celkem vytřídilo 206 kilogramů hliníkových plechovek od nápojů a 462 kilogramů ostatních kovových obalů a drobných předmětů. „Bohužel tu skončilo i více než 18 kilogramů nebezpečných odpadů včetně rozpouštědel. Tyto látky je však nutné odevzdávat na sběrném dvoře,“ zdůraznila Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x