Vandalové poškodili více než 100 ovocných stromů. Měly cenu přes čtvrt milionu

Foto: KŘP ZK
ZLÍNSKO – Neuvěřitelného vandalismu se dopustil neznámý pachatel, který poškodil celkem 108 ovocných stromů. Jednalo se hlavně o švestky, kterým vandal odřezal nebo poškodil koruny a boční větve. Případem se od včerejšího odpoledne zabývají zlínští kriminalisté.

Ovocné stromy nasadili dva muži před sedmi lety na oploceném pozemku za obcí Slavičín ve směru na obec Vrbětice. Celkem zasadili přes tři sta stromů, o které se pravidelně starali. Naposledy byly všechny stromy v pořádku ve středu kolem patnácté hodiny, kdy odtud jeden z majitelů odcházel.

Ve čtvrtek v deset hodin dopoledne, když na pozemek opět přišel, zjistil, že většina stromů je poškozených. Zavolal proto na policii,“ uvedla tisková mluvčí krajských policistů Monika Kozumplíková.

Majitelům stromů způsobil neznámý vandal škodu za čtvrt milionu korun.

Policisté teď zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Pokud má někdo z vás poznatky k osobě pachatele a mohl by tak policistům pomoci s jeho odhalením, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ apeluje na veřejnost Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x