Vánoce vtrhnou do zlínské zoo tuto neděli. Zvířátkům můžete donést dárek v podobě ovoce či zeleniny

Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Zlínská zoo přivítá Vánoce už tuto neděli 10. prosince, kdy se po celém areálu rozsvítí světelná vánoční výzdoba a především pak vánoční strom na nádvoří zámku Lešná. Zoo navíc v tento den prodlouží otvírací dobu areálu až do 17 hodin.

Vánočně laděný program začne v neděli v 15 hodin na nádvoří zámku Lešná. „Znovu za námi zavítá Mikuláš s andělem a „hodným“ čertem, které doprovodí andělé na chůdách. Pro děti budou mít připravenou mikulášskou nadílku, za vánoční básničku nebo písničku získají milý dárek,“ uvedla vedoucí marketingu Romana Mikešová.

Divadlo Scéna Zlín potěší vánočním představením „Z pohádky do pohádky“, chybět nebude ani tradiční voňavý dárek zlínské zoo. „Krátce po půl čtvrté pak společně rozsvítíme letošní vánoční strom a světelnou výzdobu zoologické zahrady. Dárek pro zvířata mohou přinést i návštěvníci, stačí jej položit pod vánoční strom. Obyvatelé zoo nejvíce ocení ovoce, zeleninu, oříšky nebo sušené pečivo,“ doplnila Romana Mikešová.

Speciální světelná výzdoba rozzáří zahradu od hlavního vstupu až po zámek Lešná. V parku před zámkem se znovu rozsvítí siluety exotických zvířat – jaguára, slonů, lvů, klokanů, žirafy, tapírů, rejnoků a spousty dalších.

Hlavní vstup zkrášlí menší vánoční stromek, který pracovníci zoo ozdobí světýlky a „zoobaňkami“. „Budeme rádi, když nám návštěvníci pomohou s jeho další výzdobou. Určitě hlavně děti budou mít spoustu originálních nápadů na vánoční ozdoby, takže pokud spojíme síly, bude tento stromeček opravdu jedinečný,“ dodala Mikešová.

Zoo Zlín bude i o Vánocích otevřena každý den včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. „Pro vstup do zoo návštěvníci nyní mohou využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 120 Kč, pro děti do 13 let 80 Kč, senioři zaplatí 100 Kč,“ připomněla Romana Mikešová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x