Ve Zlíně se sešli vášniví popíječi kávy

Vášniví popíječi kávy se sešli v Kongresové centru Zlín. Foto: TVS
ZLÍN - Milovníci kávy si třetí říjnovou sobotu přišli ve Zlíně na své. Konal se zde třetí ročník populárního Dne kávy ve Zlíně. Záštitu nad akcí převzali primátor města Zlína Jiří Korec, náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hana Ančincová a senátor Ing. Tomáš Goláň.

Zlínské Kongresové centru se již třetím rokem stalo místem, kde se konala akce s názvem Den kávy. Na celodenním festivalu kávy zde měli návštěvníci možnost se s profesionálním baristou naučit vařit espresso či latte art.

Připravili jsme pro lidi docela zajímavý program. Samozřejmě trh kávy, kde máme nějakých 15 kávových stánků, s možností ochutnat kávy regionálních pražíren, ale máme také kávy z Brna, Olomouce, Ostravy. Nabízíme tady italské kávy, takže každý si dokáže vybrat, “ řekl Jaroslav Střecha – organizátor akce Den Kávy.

Na oslavách Dne kávy nechyběli ani zajímaví hosté. Jedním z nich byl uznávaný lektor Školy kávy, italský rodák Roberto Trevisan, zakladatel Mistrovství baristů České republiky.

Kdo má rád kafé, nemusí vědět kávě nic. Je to stejné jako degustace vín. Můžete říct, to mně nechutná, chutná. Tady máte možnost mluvit s lidmi, kteří kávě rozumí. Řeknou vám proč je taková nebo maková, „poznamenal Roberto Trevisan, lektor Školy kávy.

Svou přednáškou o kávě zaujal herec, bloger a průvodce gurmánským světem Lukáš Hejlík, který odpovídal na dotazy z řad posluchačů. V názoru na to, která káva je ale nejlepší, se mnozí milovníci kávy stále neshodnou. Roberto Trevisan však v této otázce má jasno.

Já bych doporučil, ať si stojíte za svým názorem, co vám chutná nebo nechutná. Nenechte se přesvědčit od nikoho, ani ode mě. Já se snažím vyprávět o tom, jak kafé působí na zdraví, že neublíží organismu, to je nejdůležitější. A pak si říkám, pokud chutná mám radost a když nechutná, tak se stáhne, “ řekl Roberto Trevisan – lektor Školy kávy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x