Ve Slavičíně-Hrádku zmodernizují další část hlavního silničního tahu

Ve Slavičíně se chystá oprava silnice. Foto: Google Maps
SLAVIČÍN-HRÁDEK - Téměř 900 metrů silničního průtahu II/495 projde v nejbližších měsících rekonstrukcí ve Slavičíně-Hrádku. Modernizovanou úpravu získá silnice, která navazuje na nově vybudovanou okružní křižovatku a pokračuje k železničnímu přejezdu směrem na Štítnou nad Vláří. Práce budou probíhat za částečné uzavírky. Provoz vozidel v jednom jízdním pruhu bude řízen světelnou signalizací.

Předmětem díla je stavební úprava silnice II/495 ve městě Slavičín, místní části Hrádek na Vlárské dráze, v celkové délce 887 metrů.

V rámci stavby bude sjednocena šířka vozovky na 7 metrů s normovým rozšířením ve směrových obloucích. Bude provedena obnova krytu včetně sanace podkladní vrstvy. Odvodnění vozovky bude zabezpečeno pomocí dešťových vpustí do stávající kanalizace. V úseku o délce přibližně 300 metrů bude obnoven původní silniční příkop. V místě vyústění bude odlážděn lomovým kamenem osazeným do betonového lože. Součástí stavby je úprava dvou zastávkových pruhů linkové dopravy a doplnění svislého a vodorovného dopravního značení.

Investiční stavební akce ŘSZK bude probíhat souběžně se stavbou, jejímž investorem je město Slavičín. Předmětem stavby města je stavební úprava nástupišť zastávek, vybudování nových nástupišť podél silnice II/495 a stavební úprava připojení místních komunikací a sjezdů. Součástí stavby města je dále vybudování nové komunikace pro pěší, opěrná zeď z palisád, podezdívka a plot, obnova a doplnění svislého a vodorovného dopravního značení na místních komunikacích.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 18,369 milionu korun (vč. DPH). Stavba bude financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK.

Stavební práce a dopravní omezení začnou v polovině července 2022 a budou ukončeny do konce listopadu tohoto roku. Rekonstrukce bude probíhat za částečné uzavírky.

Zdroj: ŘSZK

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x