Ve Spytihněvi spadla část domu. Sousedí s místní školou

V obci Spytihněv se zřítila část dvoupatrového neobydleného domu. Foto: PČR Zlín, HZS Zlín
SPYTIHNĚV - Pořádné vzrušení zavládlo ve středu dopoledne ve Spytihněvi. K zemi se tam sesunula část staršího zřejmě neobydleného rodinného domu. Ten stojí přímo v centru vesnice u hlavní silnice, navíc přímo sousedí s budovou základní školy.

Na místo se vypravili hasiči i policisté, před polednem dorazili také specialisté ze Záchranného hasičského sboru z Hlučína.

„Sutiny prohledal psovod se psem, na místě se nikdo nenacházel. Velmi složitá byla dopravní situace, dopoledne se v okolí Spytihněvi na hlavním tahu Uherské Hradiště – Otrokovice tvořily dlouhé kolony aut, v poledne jsme pak museli tah úplně uzavřít na dobu nejméně dvou hodin, to ale nemusí být přesný časový údaj,“ sdělila zlínská mluvčí Police České republiky Monika Kozumplíková.

„Bude se rozhodovat o tom, co bude s budovou dál, vyšetřování pokračuje, zatím se jeví jako pravděpodobná příčina sesuvu domu to, že do jeho horní části přes střešní krytinu dostalo velké množství vody po vytrvalém hustém dešti,“ sdělila krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková s tím, že ze školy byly děti evakuovány a vyučování pokračovalo v náhradním objektu.

Pro lidi ze Spytihněvi šlo o šok, ale rozhodně ne úplně o neočekávanou událost.

„Dům byl opuštěný, podmáčený a ve špatném stavu. Jeho majitelé si ale postavili v zahradě nový a ten původní tak nebyl v centru jejich zájmu,“ konstatovala na místě jedna z obyvatelek Spytihněvi.

Podobně jako ve Spytihněvi dopadl starší dům také v nedalekých Kudlovicích na Uherskohradišťsku, kde se rovněž zřítila jeho část.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x