Ve Valašském Meziříčí pomáhají potřebným dobrovolníci i celé organizace

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V současné době se také ve Valašském Meziříčí zvedla ohromná vlna solidarity. Mezi jinými se do ní zapojili dobrovolníci organizace ADRA, Turistického oddílu mládeže TOM Zlaté šípy, skauti nebo zaměstnanci Centra pro lidi se zdravotním postižením a Charity Valašské Meziříčí, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jakub Mikuš.

I když je městem zřizované Centrum pro lidi se zdravotním postižením, stejně jako například školská zařízení, aktuálně uzavřeno, jeho zaměstnanci rozhodně nezahálejí. „Pracovnice v sociálních službách šijí zdarma roušky pro potřebné. Už je předaly například do Hospice Citadela nebo Domova pro seniory. Díky skvělé spolupráci s doručovatelkami České pošty je pak také doručují přímo občanům, pro které není snadné roušky získat či si je ušít,“ pohválila aktivity zaměstnanců centra místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Stejně aktivní jsou však i zaměstnanci a dobrovolníci dalších organizací působících na území Valašského Meziříčí. Členové Turistického oddílu mládeže TOM Zlaté šípy například pomáhají s nákupem potravin seniorům, kterým roznášejí také balíčky s ochrannými pomůckami od města. Ušili asi 250 roušek, tisknou ochranné štíty na 3D tiskárně pro potřebné nebo připravili online hru pro děti.

Podobně funguje také Dobrovolnické centrum ADRA Valašské Meziříčí. „Od března jsme se zapojili do pomoci osamělým, zdravotně postiženým či jinak znevýhodněným seniorům města Valašské Meziříčí. Naše dobrovolnice pro ně dosud ušily také cirka 60 roušek,“ uvedla za dobrovolnické centrum Naďa Šímová s tím, že se dobrovolníci rovněž zapojili do roznosu ochranných pomůcek seniorům, který organizuje město Valašské Meziříčí.

Pozadu rozhodně nezůstává ani Charita Valašské Meziříčí, která se dosud postarala o distribuci téměř 8 000 látkových roušek. „Ušili je naši zaměstnanci, dobrovolníci z řad veřejnosti, skauti nebo zaměstnanci jiných firem, které měly třeba omezený provoz. Roušky jsme poté poskytli nejen našim zaměstnancům a klientům, ale také Nemocnici Valašské Meziříčí, Hospici Citadela, městu Valašské Meziříčí, místním pobočkám České pošty nebo obchodům s potravinami,“ vyjmenovala Martina Došková, tisková mluvčí Charity Valašské Meziříčí.

Celkem 25 členů místních skautských oddílů také pomáhá, kde se dá. Ve spolupráci s Charitou, organizací ADRA či městem Valašské Meziříčí tak například šijí roušky (1 600 kusů) nebo distribuují potraviny a balíčky s ochrannými pomůckami seniorům.

„Všem dobrovolníkům i organizacím chci za jejich práci moc poděkovat. Vlna solidarity a pomoci potřebným v našem městě je obrovská a skutečně úctyhodná. I proto věřím, že současnou nelehkou situaci společnými silami určitě zvládneme,“ uzavřela místostarostka Zdislava Odstrčilová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x