Ve Valašském Meziříčí se vrátí MHD do běžného režimu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Meziříčí)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Městská hromadná doprava se ve Valašském Meziříčí od pondělí vrátí do běžného režimu, ale až do konce nouzového stavu bude nadále jezdit zdarma. Návrat do běžného stavu nastane s ohledem na postupné uvolňování protiepidemických opatření a návratu žáků do škol, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Autobusy valašskomeziříčské MHD jezdí v prázdninovém režimu od 19. října. „Důvodem bylo uzavření škol v souvislosti s druhou vlnou koronavirové pandemie. Žáci se však již pomalu vracejí do lavic, a proto dochází i k úpravě v jízdních řádech MHD,“ uvedl Mikuš.

Část žáků se už vrátila do škol, další se vrátí od pondělí. „Proto bude od pondělí platit běžný jízdní řád včetně takzvaných školních spojů,“ vysvětlila Dagmar Hermannová z odboru komunálních služeb radnice.

Stále se bude jezdit zdarma. „Jízda je zdarma po dobu nouzového stavu. Zatím platí do 12. prosince. Pokud nedojde k jeho prodloužení, budou od 13. prosince cestující odbavováni podle platného ceníku,“ dodala Hermannová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x