Ve valašskomeziříčské nemocnici se za první pololetí tohoto roku narodilo 339 dětí

Za 1. pololetí přišlo na svět 169 holčiček a 170 chlapců. Foto: Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Eliška, Sofie, Viktorie, Adam, Filip, Matyáš. To jsou nejčastější jména, která rodiče vybrali některým z 339 dětí, které přišly v prvním pololetí tohoto roku na svět v porodnici valašskomeziříčské nemocnice. V téměř rovnoměrném rozložení pohlaví narozených dětí zvítězili chlapci, kterých se doposud narodilo o jednoho více. Celkem tedy 169 děvčat a 170 chlapců. V loňském roce patřilo prvenství v tomto období také chlapcům.

Nejvíce narozených dětí zaznamenali v porodnici v měsíci dubnu, a to 68. Druhým nejpočetnějším měsícem byl květen, lásky čas, kdy se narodilo 65 dětí.  Mezi nová netradiční jména patřila v prvním pololetí Adina, Bianka, Lota, Madeleine, Benedikt, Ilja, Julius, Matei.

Jsme připraveni nadále pro všechny rodičky připravit veškeré pohodlí a kvalitní péči našim odborným personálem. Velice si vážíme důvěry přivést děťátko na svět právě u nás. Pokud by maminky měly jakékoliv dotazy, nechť se obrátí na naše oddělení, rádi vše zodpovíme,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení Hana Valuchová s tím, že v porodnici kromě regionu Valašskomeziříčska a Kelečska běžně vítají i rodičky z Nového Jičína, Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic na Moravě nebo Rožnova pod Radhoštěm.

Nemocnice nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídky porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x