Ve Valašských Kloboukách bude chodit Mikuláš

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Na Masarykově náměstí ve Valašských Kloboukách bude v pátek k vidění Mikuláš. Ve společnosti anděla a čertů bude čekat na děti, aby je obdaroval nadílkou, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Akce bude od 17:00 do 19:00, děti si mohou připravit básničku nebo písničku. „Protože je aktuálně možné setkávat se v počtu padesáti lidí, doporučujeme udělat si pěknou procházku po vánočně vyzdobeném náměstí, aby bylo setkávání se svatým Mikulášem postupné,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Podle ní mohou jít lidé k vánočnímu stromu, ale také kolem andělské brány ke kašně a nebo na nádvoří podnikatelského centra. „Kromě velkého adventního věnce s první rozzářenou svíčkou mohou lidé za oknem obdivovat velký vyřezávaný betlém pana Aloise Zádrapy z Lidečka. A nejmenší děti jistě zaujme rodinka sněhuláků, která se zabydlela u historické studny,“ dodala Olšáková.

Přestože se rozvolnila opatření zavedená kvůli šíření nemoci covid-19, radnice nabádá k opatnrosti. „Při setkání s Mikulášem je potřeba dodržovat rozestupy a chránit si dýchací cesty rouškou,“ doplnila Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x