Ve Vizovicích začaly Svatomartinské trhy, mají on-line podobu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vizovice)
VIZOVICE - Ani přes aktuální pandemickou situaci nepřijdou Vizovice o tradiční Svatomartinské trhy. Konají se v těchto dnech, ale mají on-line podobu, serveru Zlin.cz to za pořádající místní akční skupinu Vizovicko a Slušovicko řekl její ředitel Pavel Elšík.

V pořadí 10. ročník Svatomartinského trhu se měl původně konat v prostorách vizovického zámku. V důsledku epidemiologických opatření se však podoba akce změnila, a to do on-line formy.

„Jelikož se v této těžké době nemůžeme setkat osobně a nakoupit si regionální produkty pod širým nebem tak, jako tomu bylo doposud každým rokem, potkáme se tentokrát alespoň na on-line verzi trhu,“ konstatoval Elšík. On-line trh potrvá do 15. listopadu. „Prostřednictvím facebookové události s názvem Svatomartinský trh postupně seznámíme lidi s jednotlivými regionálními producenty, ať už jde o výrobce domácích sirupů, bylinkáře či výrobce moštů, nebudou chybět ani rozličné rukodělné výrobky. Každý, koho produkty zaujmou, si je bude moci zakoupit – a to buď prostřednictvím emailové objednávky nebo eshopu. Všechny potřebné informace, jak konkrétní produkty nakoupit, naleznou lidé vždy u příspěvku každého prodejce,“ vysvětlil Pavel Elšík.

Součástí vizovických Svatomartinských trhů je také doprovodný program. Ani o ten totiž nebude veřejnost tento rok ošizena. Na programu tak je online žehnání vína, divadlo o Svatém Martinovi či vystoupení cimbálové muziky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x