Ve Vlčnově hořel seník. Škoda? Milion korun

Požár seníku ve Vlčnově. Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjíždělo v pátek ve tři čtvrtě na dvě odpoledne k požáru seníku v zemědělském družstvu ve Vlčnově.

Kromě seníku byl požárem zasažen i traktor s vlekem, který se nacházel uvnitř. Vzhledem k nutnosti povolání dalších jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se dostavil řídící důstojník územního odboru, který převzal velení. Hasební práce probíhaly v době největší intenzity požáru za pomocí šesti C proudů. Jeden proud sloužil k případnému ochlazování a tím i chránění sousedního objektu, kde byly ustájeny krávy. Ty byly následně z bezpečnostních důvodů a v součinnosti se zaměstnanci přesunuty do venkovních prostor. Pitný režim a strava pro hasiče je zajištěna ve spolupráci se starostou a jednatelem společnosti. Na místo byl povolán i dron pro lepší přehled situace.

Dle vyšetřovatele příčin vzniku požáru je odhad výše škody 1 000 000 Kč. Jako příčina byla určena technická závada na traktoru, který byl v době vzniku požáru uvnitř seníku. Na místě zasahovali i specialisté z Technického ústavu požární ochrany.

Velitel zásahu by chtěl touto cestou vyjádřit poděkování všem zasahujícím za profesionální přístup a vysoké nasazení při pracích. Rovněž by chtěl poděkovat jednateli společnosti, zaměstnancům družstva a v neposlední řadě starostovi Vlčnova za skvělou spolupráci.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x