Ve Vsetíně skončila oprava silnice 145 dnů před termínem

Ve Vsetíně skončila silniční stavba 145 dnů před termínem. Foto: ŘSZK
VSETÍN - Významné časové zkrácení silniční stavby se podařilo zhotovitelské firmě ve Vsetíně. O 145 dnů dříve, než bylo původně stanoveno, mohou motoristé jezdit po obnovené silnici III/05736 na novém násypu v místní části Bobrky.

Časově náročná a nákladná rekonstrukce silničního tělesa v délce 375 metrů byla realizována v minulém a v tomto roce na silnici III/05736 ve Vsetíně-Bobrkách. Byl tady kompletně odtěžen nestabilní násyp a nahrazen novým sendvičovým násypem včetně geomříží. Práce probíhaly za úplné uzavírky provozu se stanovenou objízdnou trasou.

Na novém násypu byly položeny nové konstrukční vrstvy vozovky a byla provedena povrchová úprava přímo pojížděné izolace na mostě ev. č. 05736-1, který byl součástí rekonstruovaného úseku silnice. Povrch vozovky je tvořen asfaltovým betonem. Součástí stavby bylo rozšíření silnice o levý odbočovací pruh včetně zajištění stability silničního tělesa, a to z důvodu situování nového připojení pro plánovanou účelovou komunikaci.

Součástí zakázky byla také stavební úprava připojení účelové komunikace, vegetační úpravy, instalace svislého a vodorovného dopravního značení a obnova nebo doplnění bezpečnostního zařízení.

Stavební práce byly zahájeny 7. července 2020 a přerušeny přes zimní období. Konečná cena za tuto zakázku činí 40,466 milionu korun (vč. DPH). Jde o první investiční akci ŘSZK dokončenou v roce 2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x