Ve Vsetíně začala demolice staré nádražní budovy. Symbolické „sbohem“ jí přišly dát dva tisíce lidí

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Ve Vsetíně začala před pár dny demolice staré nádražní budovy, kterou už brzy nahradí nový dopravní terminál. Symbolického odstřelu ikonické budovy a následného zahájení hlavních bouracích prací se vedle zástupců vsetínské radnice, ministerstva dopravy a Správy železnic zúčastnily téměř dva tisíce místních lidí.

V každém z nás budí pohled na starou budovu, která je v našem městě již 138 let, nějakou vzpomínku. V některých městech se daří staré nádražní budovy při rekonstrukcích zachovávat, v našem případě to však nebylo možné také mimo jiné proto, že dispozice nového nádraží budou úplně jiné. Zejména v souvislosti s přemístěním stávajícího autobusového nádraží, které bude přiléhat k tomu vlakovému a tím dojde ke zvýšení komfortu pro cestující,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Čunek.

Dosavadní podoba vsetínské stanice neodpovídala jejímu významu, který má nejen v regionální, ale také v dálkové železniční dopravě. Přitom zde zastavují i mezinárodní vlaky EuroCity z Prahy na Slovensko. Proto je dobře, že už brzy nabídne cestujícím veškerý potřebný komfort,“ potvrdil nezbytnost výstavby nového vsetínského nádraží ministr dopravy Martin Kupka.

Nádražní budova ve Vsetíně uvolní v nejbližších dnech místo modernizované stanici. Aktuálně už ji cestující nevyužívají, pokladny a čekárna včetně sociálního zázemí byly přestěhovány do náhradních prostor na nedalekém parkovišti.

Několikaměsíční provizorní opatření cestujícím brzo vynahradí moderní terminál, který se otevře v březnu příštího roku,“ informoval generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Součástí rozloučením s nádražní budovou je také výstava historických fotografií nádražního objektu, která je rozmístěna v prostorách Smetanovy obchodní galerie, a to až do čtvrtka 31. srpna.

Samotná demolice nádražní budovy pak bude dokončena v závěru letních prázdnin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x