Ve Vysokém Poli na Zlínsku zničil požár rodinný dům

Foto: HZS ZK
VYSOKÉ POLE – Hned sedm jednotek hasičů zasahovalo v úterý v devět hodin večer u požáru rodinného domu v obci Vysoké Pole na Zlínsku. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu prvních jednotek byla dřevostavba celá v plamenech. „Hasiči u domu odpojili přívod elektřiny a plynu a zahájili hasební práce. Dále provedli průzkum místa požáru, zda se okolo domu či uvnitř nenachází nějaká osoba,“ uvedla k požáru mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

To se naštěstí nepotvrdilo, a to ani při následném prohledání vnitřních prostor domu. O půl desáté měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru. Na místo se následně dostavil řídící důstojník územního odboru, který si převzal velení.

K hašení rozsáhlého požáru použili hasiči celkem šest hasebních proudů vody. Po uhašení přízemí domu postupně hasili půdní prostory a skrytá ohniska, která vyhledávali termokamerou. Po desáté hodině večerní hasiči dohašovali již jen poslední místa požáru,“ pokračovala Javoříková.

Během středečního dopoledne prováděli na požářišti šetření vyšetřovatelé HZS Zlínského kraje společně s Policií ČR. „Ohledáním místa bylo potvrzeno, že příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání uživatele rodinného domu,“ uzavřela mluvčí hasičů a dodala, že škoda na majetku byla vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x