Ve Zlíně bude do konce října probíhat Mezinárodní výzkum dospělých PIAAC

Ve Zlíně bude do konce října probíhat Mezinárodní výzkum dospělých PIAAC. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Zlín se zapojí do prestižního Mezinárodního výzkumu dospělých PIAAC ((Programme for the International Assessment of Adult Competencies). Výzkumu pořádaného Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se Česká republika účastní po boku dalších 32 zemí z celého světa. Výzkum PIAAC navazuje na výzkum PISA (Programme for International Student Assessment). Zatímco PISA se zaměřuje na dovednosti patnáctiletých žáků, PIAAC se soustředí na dospělou populaci ve věku 16–65 let.

Na vybrané domácnosti se v této době obrátí tazatelé výzkumných společností STEM/MARK a MEDIAN. Rozhovor s tazatelem bude trvat přibližně dvě hodiny a každý respondent obdrží za účast ve výzkumu finanční odměnu. Data budou uchována jako přísně důvěrná a budou použita výhradně pro účely výzkumu.

Cílem výzkumu je zjistit, jak jsou občané v jednotlivých zemích připraveni na výzvy současné doby, jako jsou změny na trhu práce či rostoucí využívání digitálních technologií v práci i v osobním životě. Výzkum se proto zajímá o pracovní zkušenosti a vzdělávání, využívání informací či práci s novými technologiemi v každodenním životě. Výsledky výzkumu dají zpětnou vazbu českému vzdělávacímu systému a umožní lépe plánovat opatření pro rozvoj dovedností českých občanů.

Podrobnosti o výzkumu a kontaktní údaje jsou uvedeny na stránkách www.piaac.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x