Ve Zlíně hořel čtvrtdomek. Seniorka skončila s popáleninami v nemocnici

Foto: HZS ZK
ZLÍN – Ani noc ze soboty na neděli se ve Zlínském kraji neobešla bez požáru. Tentokrát museli hasiči zasahovat ve Zlíně na ulici Kotěrova v blízkosti třídy Tomáše Bati, kde hořel čtvrtdomek. V době požáru se v domě nacházeli dva lidé, jeden z nich musel být transportován do nemocnice.

Stoupající dým vyděsil v noci ze soboty na neděli obyvatele ulice Kotěrova ve Zlíně, kde byla na jednom ze čtvrtdomků požárem zasažena střecha.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár v prvním patře, který se dostal až na střechu. Hasiči ihned zahájili hasební práce a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou,“ uvedla tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

V době vzniku požáru se uvnitř čtvrtdomku nacházeli dva lidé. Starší žena byla popálena a skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Muž vyvázl bez zranění.

Hasiči taktéž evakuovali obyvatele dalších částí domu. Nikdo z nich nebyl zraněn. A díky rychlému zásahu se požár nedostal na jejich části domu,“ pokračovala Javoříková.

Zasažená část objektu byla silně zakouřena. „K odvětrání hasiči použili přetlakovou ventilaci. Poté rozebrali část střešní konstrukce a dohasili skrytá ohniska. Celý objekt hasiči kontrolovali termokamerou,“ upřesnila Lucie Javoříková.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu vzniku požáru. Vzniklou škodu na poškozené části domu předběžně stanovil na dva miliony korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x