Ve Zlíně jsou k vidění kultovní Matýskovy dupačky

Foto: OC Zlaté jablko
ZLÍN – Druhá část Zlín Film Festivalu začíná sice až ve čtvrtek 9. září, už teď je ale v rámci doprovodného programu v obchodním centru k vidění unikátní výstava kostýmů, které diváci dobře znají z filmových pláten. Mezi exponáty mohou návštěvníci obdivovat třeba kostýmy ze seriálu Arabela, Cirkusu Humberto nebo komedie století S tebou mě baví svět.

61. ročník Zlín Film Festivalu se nezadržitelně blíží a už teď je možné se na filmovou notu naladit v obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně, kde jeho prodejní galerii zdobí vitríny s kostýmy ze známých českých filmů, pohádek a seriálů, které jsou zapůjčené z bohatého fundusu barrandovských studií.

Výstavu kostýmů u nás už považujeme za tradiční součást programu,“ uvedl ředitel obchodního centra Jiří Kratochvíl a dodává: „Letos se mohou návštěvníci těšit třeba na šaty Leonýnky z filmu Ať žijí duchové!, Saxany z Dívky na koštěti, sadu kostýmů z oblíbeného seriálu Arabela nebo z pohádky Kočičí princ. Ty všechny navrhl legendární kostýmní výtvarník Theodor Pištěk, držitel Oscara.“ K vidění budou i kostýmy Vaška Karase ze seriálu Cirkus Humberto nebo nezapomenutelné Matýskovy dupačky z komedie století S tebou mě baví svět.

Všechny exponáty jsou originály z natáčení a pro účely výstavy je zapůjčilo ze své unikátní sbírky Barrandov Studio. To je jedním z nejstarších, největších a nejvyhledávanějších filmových studií v Evropě, letos slaví 90 let od svého založení.

Výstava je v obchodním centru k vidění až do 15. září.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x