Ve Zlíně otevřeli novou kancelář místní části Vršava, Nivy

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Žije tu necelých 1500 obyvatel. Každý z nich by určitě rád viděl, aby to na Vršavě a na Nivách jednoduše klapalo. Aby se tu dobře žilo a taky, aby se řada dalších věcí pro běžný život zlepšovala. Být všem lidem blíže, takový je cíl, který rezonoval ve středu 15. května při otevření nové kanceláře místní části.

Myslím, že jde o velice pěkné lokality k životu, mimo jiné proto, že je tu v dosahu řada sportovišť, máme tu třeba Hanzelkovu či Zikmundovu vilu. Tak jako jinde tu ale lidé budou chtít zlepšovat občanskou vybavenost, chodníky a určitě přivítají investice. Chceme, aby byl jejich hlas hodně slyšet. K tomu určitě poslouží právě nová kancelář v pěkných soudobých prostorách,“ konstatoval po malé slavnosti spojené s otevřením kanceláře primátor Zlína Jiří Korec.

Kompletně vybavená kancelář je do značné míry dílem iniciativy zastupitele Zlína Bronislava Jandy. Ten na Vršavě bydlí a také podniká.

Jsme moc rádi, že máme nové prostory, díky patří vedení radnice. Těšíme se, že změníme k lepšímu spoustu věcí. Chceme dát lidi dohromady, a to napříč generacemi, tady budou mít otevřené dveře pro své náměty, návrhy, problémy. Jsme tu od toho, abychom pomáhali,“ říká místní patriot s tím, že cesta k řešení je jasná.

Návrh padne tady, na nás pak je, abychom inciativu lidí, jejich pohled na věc, přenesli takříkajíc o patro výše, na zlínskou radnici,“ dodal Bronislav Janda.

Kancelář povede a s lidmi se tu bude potkávat každé pondělí a čtvrtek Jan Imrýšek, muž mnoha profesí, nápadů i činů. Právě tady může „prodat“ své přebohaté zkušenosti.

Pro mne je to správná parketa, kontakt s lidmi to je to nejlepší, co mne mohlo potkat. Chyběl by mi. Vidím tu práci ve dvou směrech. Jednak vyslechnout lidi, sousedy, kamarády i ty, které tolik neznám, přeci jen je to na Nivách a na Vršavě téměř 1500 lidí. Může jít o problémy s přechody, kanály, poškozenou vozovkou nebo chodníkem, ale pozor, také s černými skládkami, pokácenými stromy, se vším, co lidi tíží. Toho bude samozřejmě více a pak je tu co nejtěsnější spolupráce s radnicí,“ říká Imrýšek.

A potom je tu další důležitá věc.

Byl bych moc rád, kdyby se mi povedlo „oprášit“ tady u nás bohaté zkušenosti s kulturními aktivitami. Za dlouhá léta mám spoustu kamarádů známých jmen, herce, hudebníky, spisovatele, režiséry. Všechno chytří lidé, machři, kteří mají co dát svým umem nám ostatním. Máme velké štěstí, že přímo v objektu najdeme i prostor pro klubové pořady. Právě tu se budou časem moci potkávat naši lidé z místní části Nivy, Vršava, ale jistě i odjinud s těmito osobnostmi. Samozřejmě, tahle klubová činnost už bude něco navíc. Stěžejní bude lidem pomáhat řešit problémy běžného života, nu a pak je i bavit, proč ne…,“ dodává nový „šéf“ kanceláře.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->