Ve Zlíně se čeká volejbalové drama. O osudu Fatry rozhodne sobotní duel s Ostravou

Foto: Český volejbalový svaz
ZLÍN – Závěr základní části mužské volejbalové extraligy nabízí pořádné drama, a to zejména ve spodních příčkách tabulky. Ty se v letošní sezoně bohužel týkají i zlínských volejbalistů, kterým před posledním kolem patří průběžné 11. místo se ziskem 17 bodů.

Poslední kolo před koncem základní části zatím není jasné, zda budou ve Zlíně letošní sezonu pokládat za úspěšnou, nebo za propadák. O osudu zlínských volejbalistů rozhodne až poslední domácí zápas proti Ostravě, který je na programu už zítra od 18 hodin.

Scénáře mohou být různé. Aby měli Zlíňané jistotu, že se vyhnou poslednímu místu, které by znamenalo nevyzpytatelnou baráž o udržení v soutěži, musí Ostravu jakýmkoli poměrem setů porazit. V případě prohry nebudou mít hráči z Baťova města osud ve svých rukou a budou se spoléhat na pomoc ostatních týmů.

Damoklův meč aktuálně visí nad posledním Ústím nad Labem, které má 16 bodů a o záchranu bude bojovat s favorizovaným Karlovarskem. To bude mít navíc výhodu domácího prostředí. V případě výhry Severočechů skončí černý barážový Petr v rukou Zlína, nebo Ostravy.

Při šťastné shodě výsledků je současně pořád ještě šance, že Zlíňané proklouznou do předkola play-off. To by však museli proti Ostravě vyhrát a doufat, že aktuálně desáté Benátky nad Jizerou doma klopýtnou s Odolenou Vodou.

Tak jako tak, ve volejbalovém Zlíně dnes pravděpodobně nebudou mít lehké spaní. Přitom ještě před startem letošní sezony vyhlašoval nový zlínský trenér Zdeněk Sklenář útok na evropské poháry. Co se zvrtlo?

Základním problémem je, že hlavní útočník, cizinec, už tři měsíce nehraje,“ zmínil šéf zlínského klubu Roman Macek bulharského mládežnického reprezentanta Apostola Bojanova, který měl být v útoku hlavním tahounem.

Jenže Bojanovovi se v průběhu sezony navzdory očekáváním nedařilo a s průměrem 2,31 bodů na set mu v týmových statistikách patří až 4. místo. Poslední dva měsíce navíc promarodil. „Sotva se uzdravil, tak se zase zranil,“ kroutí hlavou Macek.

Zodpovědnost tak na sebe bude muset vzít parta kolem nejvíce bodujícího hráče Zlína Daniela Římala, kterou snad k vítězství požene slušně zaplněná Sportovní hala Datart.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x