Ve Zlíně se od ledna trvale změní trasy dvou autobusových linek

Foto: ic-zlin.cz
ZLÍN – Od ledna roku 2022 nastanou v trasách autobusových linek MHD ve Zlíně dvě trvalé změny. Autobus linky č. 31 z Jaroslavic bude mít druhou konečnou stanici na Mladcové a autobus linky č. 32 z Kudlova bude mít druhou konečnou u Filmových ateliérů.

Po několikaleté přestávce, kdy se linkové vedení MHD ve Zlíně a Otrokovicích nijak neměnilo, přistupuje Dopravní společnost Zlín – Otrokovice od 1. ledna 2022 k trvalé změně v trasách autobusových linek č. 31 a 32.

Autobusy na lince 31 budou jezdit z Jaroslavic na Mladcovou a naopak. Autobusy linky 32 pojedou z Kudlova přes centrum Zlína k Filmovým ateliérům. Obě linky budou mít v okrajových denních časech zajištěny přestupní vazby na páteřní linky.

Podobným způsobem letos fungoval výlukový provoz na linkách 31 a 32 v období rekonstrukce Březnické ulice a osvědčil se. Lokality Jaroslavice a Mladcová mají podobnou poptávku po dopravě, stejně tak Kudlov a Filmové ateliéry. Některé spoje budou přejíždět z Kudlova k Filmovým ateliérům přímo, čímž vyhovíme požadavkům cestujících, aby byla častěji obsluhována zastávka Kudlov-tiskárna,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

V souvislosti s touto úpravou nedojde na těchto linkách k omezení školních spojů, které jsou z Jaroslavic, Mladcové, Kudlova a Filmových ateliérů vypravovány.

Nové vedení linek č. 31 a 32 umožní, aby byla lépe využita nasazená vozidla i čas řidičů, na linkách bude dodržován pravidelnější časový interval. „Po změně linkového vedení budeme provoz na obou linkách více sledovat a budeme se zabývat též případnými podněty cestujících. Získané poznatky využijeme při přípravě nových jízdních řádů, které budou platit v celé síti MHD od 1. července 2022,“ dodal Pavel Nosálek.

Aktualizované jízdní řády zveřejní DSZO na zastávkách i na svých internetových stránkách kolem 17. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x