Konec hledání drobných po kapsách. Ve Zlíně bude možné zaplatit za parkovné z mobilu

Ilustrační foto: televize TVS
ZLÍN - Platba parkovacího stání bez hledání nejbližšího automatu a prohledávání drobných po kapsách? To už ve Zlíně není sci-fi, ale realita.

Chytré parkování se stává ve Zlíně realitou. Platbu totiž budou moci řidiči provést přímo ve svém mobilu bez nutnosti použití parkovacího automatu, takže už nebudou muset podstupovat nepříjemné hledání drobných po kapsách.


„Uživatelé parkovišť a motoristé si mohou stáhnout buď mobilní aplikaci MPLA, která je vhodná pro systém iOS i Android, nebo zaplatit za parkování jednoduše přes webovou aplikaci parkujzlin.cz, kde zadají registrační značku automobilu a zvolí dobu parkování,“ uvedl radní města Zlín Michal Čížek. Webová či mobilní aplikace umožní pohodlně zaplatit parkovné ve Zlíně všude tam, kde jsou v ulicích parkovací automaty.


Řidiči také jistě ocení možnost kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit, takže jim odpadne starost správně odhadnout dobu parkování. Stačí několik kliknutí a parkovací automat budete mít v mobilu, tabletu nebo počítači. Služba MPLA je nejrozšířenější svého typu v ČR. Umožňuje platby kartou MasterCard a Visa, palivovými kartami CCS a Axigon, kartou MPLA, Twisto kartou nebo je možné využít jednorázové platby prostřednictvím Google Pay a Apple Pay.

Stejnou aplikaci jako ve Zlíně můžete použít v zónách placeného stání například v Brně, Praze, Olomouci, Liberci, Pardubicích a dalších městech. Ve Zlíně bude služba spuštěna už v pondělí 4. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x