Ve Zlíně se uskutečnily Dny dobrovolnictví

Ve Zlíně se uskutečnily Dny dobrovolnictví. Foto: TZ ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlíně se uskutečnily Dny dobrovolnictví. Na páteční setkání zástupců dobrovolnických organizací v sobotu navázala prezentace činnosti dobrovolníků na Dni Zlínského kraje, kde se lidé dozvěděli více informací o možnostech pomáhat druhým.

Celodenní konferencí zahájilo Regionální dobrovolnické centrum Zlínského kraje Dny dobrovolnictví zaměřené na činnost dobrovolnických organizací. Konferenci v Baťově mrakodrapu zahájila v pátek 24. září statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová. 

Snažíme se o rozvoj dobrovolnictví v našem kraji a setkání s organizacemi, které se této problematice věnují, k tomu mohou přispět. Kdybychom v někom probudili touhu věnovat se dobrovolnické činnosti, považovala bych to za úspěch. Dobrovolníků totiž není nikdy dost. Pracují v nemocnicích, pomáhají seniorům například s nákupy, dětem s doučováním. Ta nabídka činností může být velmi pestrá a lidé svou pomoc druhým mohou nabídnout třeba jen hodinu týdně, i to se počítá,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí a neziskový sektor.  

Konference se účastnili zástupci Národní asociace dobrovolnictví, Mezigeneračního a dobrovolnického centra Totem, Rozvojové agentury Žilinského samosprávného kraje, Skautského krizového centra a dalších organizací, které se rozvoji dobrovolnictví věnují.  Na páteční setkání v Baťově mrakodrapu navázala sobotní prezentace dobrovolnických činností v Dobrostánku, který zájemci mohli navštívit na Dni Zlínského kraje. Tam se lidé dozvěli více o činnosti dobrovolnických organizací, o tom, co je potřeba k tomu, stát se dobrovolníkem a kde je takové pomoci vůbec zapotřebí. Regionální dobrovolnické centrum Zlínského kraje mělo nachystané i různé aktivity, děti si tak například u jejich stánku mohly na památku vyrobit i placky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x