Ve Zlíně se znovu otevře tržiště

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Na každém stánku dezinfekce, striktní používání rukavic, zhruba o polovinu méně prodejních míst. To jsou příklady opatření, která čekají na prodejce a návštěvníky zlínského Městského tržiště Pod Kaštany. To znovu po delší odmlce v souvislosti s vládními nařízení ožije v úterý 21. dubna, serveru Zlin.cz to řeklmluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

„Naší snahou je tržiště připravit k otevření co nejdříve. Zároveň ale musíme přijmout řadu opatření, aby prodej a pohyb lidí v prostoru mezi prodejními místy přinášel co nejnižší rizika,“ popsal situaci ředitel Technických služeb Zlín Jakub Černoch. Tržiště bude v provozu od 21. dubna. V pracovní dny je otvírací doba od 6.30 do 17.00, v sobotu pak od 6.30 do 12.00 hodin.

Nejviditelnější změnou bude možnost obsadit jen každý druhý prodejní stůl tak, aby mezi prodejci byly mezery. Ti budou muset mít při kontaktu se zbožím i při přijímaní plateb od zákazníků nasazené rukavice. Každý prodejce si navíc musí zajistit mýdlenku s dezinfekcí a dohlížet na to, aby nakupující dodržovali rozestupy.

--> --> --> --> -->