Ve Zlíně skončí s mimořádným stavem i pomoc města osamělým seniorům

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Město Zlín 17. května s ohledem na ukončení stavu nouze vyhlášeného kvůli šíření koronaviru ukončí mimořádnou pomoc osamělým seniorům v nouzi. Spočívala v zakoupení a dopravení krizového potravinového a hygienického balíčku do místa bydliště, řekl serveru Zlin.cz mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Vzhledem ke skutečnosti, že pomoc byla poskytována pouze v pracovní dny, bude rozvoz potravinových a hygienických balíčků a taktéž hotového jídla ukončen k poslednímu pracovnímu dnu, tedy k 15. květnu, upozornil Melzer.

Město poskytovalo pomoc seniorům nad 70 let. „Ukončíme také pomoc osamělým rodičům ve formě dovážky jednoho hotového jídla na osobu v domácnosti a bude také ukončen i provoz telefonních linek 778 400 186, 778 400 187 a 778 400190, které sloužily k objednávání těchto mimořádných služeb,“ uvedl Melzer.

Nouzový stav trval od poloviny března. „Po dobu trvání stavu nouze jsme vydali 250 balíčků pro osamělé seniory. Podporu v podobě obědů pro osamělé rodiče využilo devět rodin, kterým bylo rozvezeno 22 obědů,“ uvedl primátor a předseda krizového štábu Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x