Ve Zlíně startuje vánoční jarmark

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - V omezené míře, bez občerstvení či alkoholu, startuje v sobotu 12. prosince zlínský vánoční jarmark. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

V rámci doprovodného programu kromě reprodukované hudby zpříjemní atmosféru vánočního jarmarku na zlínském náměstí Míru během tří podvečerů žesťový sextet zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů. Na stříbrnou a zlatou adventní neděli a v úterý 22. prosince vždy v časech 16.00, 16.45 a 17.30 zlínští filharmonici vystoupí s krátkou „hudební zdravicí“ z balkonu radnice.

Směs adventních a vánočních melodií upravených pro dechové nástroje navodí adventnímu náměstí atmosféru vánoc a budou zároveň pozvánkou na online adventní koncerty Filharmonie Bohuslava Martinů, které pro své příznivce v těchto dnech připravuje. Ty se budou vysílat 14. a 22. prosince, vždy od 19.00 hodin.

Dále je v plánu na úterý 22. prosince předávání betlémského světla s anděly na chůdách. Pro děti se plánuje na náměstí umístit Zlínský vánoční express s tím, že bude zajištěna jeho pravidelná dezinfekce.

„Celkový počet stánků by se měl pohybovat okolo 30 kusů s tím, že musí být dodrženy dané rozestupy mezi stánky dle vládních nařízení. S využitím ostatního mobiliáře, jakým jsou např. barové pulty, stodoly, ohňové koše atd., se bohužel nepočítá,“ doplnila Eva Manišová, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací zlínského magistrátu.

Provozní doba jarmarku, prodej vánočního sortimentu a balených potravinářských výrobků je denně od 9.00 do 18.00 hodin.

„Jsem rád, že nám současná opatření dovolují uspořádat vánoční jarmark alespoň v podobě prodeje řemeslných výrobků a balených potravin, které nejsou určeny ke konzumaci na místě. Možnost uspořádání jarmarku beru i jako určitou odměnu za zodpovědný přístup našich občanů při dodržování preventivních hygienických opatření a věřím, že i takto zkrácený jarmark přinese lidem radost a užitek,“ uvedl primátor města Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x