Ve Zlíně v noci shořela pergola. Požár poškodil i rodinný dům

Ve Zlíně v noci shořela pergola. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍN - V místní části Kudlov města Zlína dnes v noci hořela pergola u rodinného domu. Poplach byl vyhlášen v 1:43 hodin třem jednotkám hasičů. Při požáru nikdo neutrpěl zranění.

„V době našeho příjezdu do ulice Bílá byla pergola celá v plamenech a hrozil přenos požáru na rodinný dům. Ještě před naším příjezdem byla snaha uhasit požár s jedním hasicím přístrojem,” uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

S pomocí několika proudů vody se hasičům podařilo požár uhasit a zabránit většímu poškození rodinného domu. I tak majitelům domu musel poskytnout posttraumatickou péči člen psychosociálního intervenčního týmu.

„Museli jsme rozebrat část konstrukce střechy a vyhledat i uhasit další ohniska požáru. Požár zničil celou pergolu a poškodil i část zateplení a střechy rodinného domu,” dodal mluvčí.

Po dopoledním ohledání místa požáru zůstává zjištění příčiny vzniku požáru v šetření Policie České republiky. Požárem bylo zničeno i zaparkované vozidlo, náhradní díly na automobil, zahradnické nářadí atd.

Škoda byla určena v předběžné výši 800 tisíc korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 3 miliony korun. K zranění osob nedošlo.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->