Ve Zlíně začne svoz objemného a nebezpečného odpadu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Svoz objemného a nebezpečného odpadu začne od soboty ve Zlíně. Vozy se budou po městě pohybovat od 8:00 do 15:00 a v plánu jsou dvě trasy, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Svoz provedou Technické služby Zlín. „První trasa, při níž je vybírán i nebezpečný odpad, je vedena přes lokality Lesní čtvrť, Lazy a po třídě T. Bati. Druhá, výhradně pro objemný odpad, protíná Podhoří, Letnou, centrum města, Mokrou, Mladcovou a Prštné,“ vyjmenoval Mlezer.

Od soboty se také na několika místech objeví kontejnery na biologicky rozložitelný odpad. Od 8:00 do 12:00 budou v lokalitáchMaják – parkoviště v ulici K Majáku, Lhotka – náves, Salaš – parkoviště vedle č. p. 42 a Klečůvka – u hřiště. „Kontejnery jsou určeny na větve, listí, trávu a podobný odpad,“ řekl Melzer.

Do kontejnerů nesmí lidé dávat odpad v pytlech, ale musí být volně vysypaný. Biologicky rozložitelný odpad se následně využívá na kompostárně v areálu skládky Suchý důl. „Důrazně upozorňujeme, že po naplnění kontejnerů nelze odkládat odpad vedle. Nerespektování pravidel může vést až ke zrušení stanoviště,“ upozornil ředitel technických služeb Jakub Černoch.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x