Ve Zlíně zazáří několik vánočních stromů. Kromě náměstí Míru také v místních částech

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Hlavní vánoční strom na náměstí Míru u radnice se rozsvítí tuto neděli, zahanbit se ale nenechají ani některé místní části krajského města. Své ozdobené jehličnany rozsvítí postupně ve Štípě, Jaroslavicích, Lhotce-Chlumu, Malenovicích a v Kostelci.

Jako první rozsvítí vánoční strom už tento pátek 25. listopadu v 16:45 hodin místní část Štípa. V pátek, souběžně s rozsvícením veřejného osvětlení, zazáří i strom v Jaroslavicích. Ve Lhotce-Chlumu se bude rozsvěcovat v sobotu v 17 hodin a Malenovice s Kostelcem nechaly rozsvícení stromu na první adventní neděli 27. listopadu. V Malenovicích rozsvítí v 16 hodin a v Kostelci souběžně s veřejným osvětlením.

Rozsvěcování vánočních stromů v místních částech se uskuteční díky projektu komisí místních částí a finančním prostředkům, které tyto komise vyčleňují na podporu společenských aktivit. Ve spolupráci s obyvateli daných lokalit se o předvánoční setkání, slavnostní akt rozsvícení i další akce postarali pracovníci komisí a kanceláří místních částí. Za aktivní přístup při pořádání kulturních akcí a podporu společenského života patří všem velké poděkování,“ vzkázal primátor města Zlína Jiří Korec.

V centru Zlína se na neděli 27. listopadu od 17:45 hodin chystá Andělské rozsvícení vánočního stromu. Tradiční slavnostní akt bude součástí Adventního jarmarku, který zahájí tvořivé dílničky a koncert F-DUR JAZZBAND tuto sobotu a potrvá až do pátku 23. prosince.

Program rozsvícení stromu na náměstí Míru:

15:00 h DFS Vonička + CM Paléska
17:00 h Dětský pěvecký sbor ČAMLÍCI a CARMINA BONA
17:45 h ANDĚLSKÉ ROZSVÍCENÍ vánočního stromu
18:00 h JAROSLAV UHLÍŘ s kapelou

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x